Waarom laat ik best een grondonderzoek uitvoeren?

Er zijn drie goede redenen om een grondonderzoek uit te voeren.

Bouwgrond gekocht? Proficiat! Maar soms blijkt dat de ondergrond eigenlijk niet zo draagkrachtig is. Mensen hebben het dan over ‘slappe’ of ‘slechte’ grond. Grond waarop je eigenlijk beter niet zou bouwen.

En net daarom is een grondonderzoek erg nuttig. Het vertelt je exact hoe het gesteld is met de draagkracht van de bouwgrond. En adviseert je over welke funderingen nodig zijn om jouw huis te laten staan als een ... huis. 

Ook op 'slappe' grond kan je bouwen. Met de juiste funderingen

Natuurlijk kan je op 'slap spul' bouwen. Op voorwaarde dat je op de juiste funderingen bouwt. Die bepaalt je architect op basis van de resultaten uit het geotechnisch onderzoek of grondonderzoek. Een grondonderzoek of stabiliteitsonderzoek vertelt namelijk hoe draagkrachtig jouw terrein is. Zo vermijd je dat je woning scheurt, barst of zelfs wegzakt.

Je schat je bouwbudget juister in

Met een grondonderzoek schat je je budget vooraf correcter in. Het geotechnisch onderzoek of stabiliteitsonderzoek adviseert je over welke funderingen nodig zijn op jouw bouwgrond. Het onderzoek vertelt je ook of een kelder een slimme optie is. Of net niet. Zo'n keuzes hebben natuurlijk gevolgen voor het budget. En dat kan je dus exacter bepalen dankzij het grondonderzoek. 

Je betaalt niet te veel voor een bouwterrein

Laat een grondonderzoek uitvoeren vóór je een terrein koopt. Dat is niet zo onlogisch als het klinkt. Het onderzoek vertelt je namelijk hoe draagkrachtig de ondergrond is. Zo weet je meteen of er gewone of dure (of heel dure) funderingen nodig zijn. Interessant om te weten vóór je tekent, toch? Het geeft jou nuttige info om te onderhandelen over de prijs. En jij betaalt niet te veel voor een terrein waarop dure funderingswerken nodig zijn.

Nog vragen? Een offerte aanvragen? Bestellen? Neem contact met ons op.