Wat staat er in het sondeerverslag?

Een verstaanbaar rapport van elk grondonderzoek

Onze geologen en ingenieurs gieten de resultaten van het grondonderzoek voor u in een leesbaar verslag. U krijgt dus meer dan een hoop cijfers en tabellen die u niet kan interpreteren. Een rapport bestaat uit:

  • De proefresultaten
  • Alle geologische en geotechnische informatie
  • De geologische interpretatie van de proefresultaten
  • Een eerste richtinggevend advies over de funderingen

Proefresultaten

Advison toont de resultaten van de proeven in een tabel en in een grafiek. U krijgt ook een plan dat toont waar de proeven exact zijn uitgevoerd.

Geologische en geotechnische informatie

Voor elk project zoeken wij alle beschikbare geologische en geotechnische informatie op:

Zo krijgt u advies op maat van uw project. Dankzij deze informatie maken de sondeerverslagen van Advison voor u het verschil.

Geologische interpretatie van de proefresultaten

Advison interpreteert de proefresultaten zo nauwkeurig mogelijk voor u. Onze experts beschrijven de gegevens uit de proeven én leggen uit hoe u de cijfers in de tabellen en grafieken moet begrijpen.

Eerste richtinggevend advies over de funderingen

U krijgt een eerste advies over de funderingen die voor uw constructie het beste zijn. Dat  kunnen klassieke strookfunderingen of een funderingsplaat zijn, maar ook een paalfundering. Advison gaat ook na of een kelder noodzakelijk is. Zo vermijdt u dat uw woning scheurt, barst of wegzakt.

Let op! Het advies van Advison is richtinggevend. Uw architect of stabiliteitsingenieur ontwerpt en berekent de definitieve funderingen. De architect houdt niet alleen rekening met de resultaten van de proeven, maar ook met omgevingsfactoren, bv. een aanpalende woning.