Geotechnisch onderzoek

Een geotechnisch onderzoek bestaat uit:

Een geotechnisch onderzoek geeft je informatie over de draagkracht van je bouwgrond. Andere termen voor geotechnisch onderzoek zijn grondonderzoek of stabiliteitsonderzoek.

Een grondonderzoek geeft je

Info over draagkracht van de ondergrond

Een grondonderzoek levert je uiterst nuttige informatie over jouw bouwterrein. De resultaten van het onderzoek vertellen je namelijk hoe draagkrachtig de ondergrond van jouw bouwgrond is. Advison geeft jou een eerste richtinggevend advies over de nodige funderingen. Je architect gaat verder met de meetresultaten aan de slag.

Welke funderingen? Onderkelderen of niet?

Op basis van de meetresultaten van het grondonderzoek ontwerpt jouw architect of ingenieur de meest geschikte funderingen voor jouw bouwproject. Klassieke strookfunderingen, een funderingsplaat of een paalfundering. Soms is een kelder noodzakelijk.

Met de juiste fundering staat je woning stabiel. Je vermijdt dus scheuren, barsten of wegzakken van je huis. Grondonderzoek zorgt er ook voor dat je geen onnodige en dure funderingen betaalt. Lees meer over waarom je best een grondonderzoek laat uitvoeren

Verstaanbaar sonderingsadvies

Na het grondonderzoek krijg je een verslag met de resultaten. Dat sondeerverslag geeft je een eerste advies over de funderingen die voor jouw constructie en jouw terrein het meest geschikt zijn. Lees meer over welke info in de sondeerverslagen van Advison staat.

Contacteer ons voor jouw offerte op maat