Wat staat er in het sondeerverslag?

Onze geologen en ingenieurs gieten de resultaten van het grondonderzoek voor jou in een leesbaar verslag. Je krijgt dus meer dan een hoop cijfers en tabellen die je niet kan interpreteren. Een rapport bestaat uit:

Proefresultaten

Advison toont de resultaten van de proeven in een tabel en in een grafiek. Je krijgt ook een plan dat toont waar de proeven exact zijn uitgevoerd.

Geologische en geotechnische informatie

Voor elk project zoeken wij alle beschikbare geologische en geotechnische informatie op

Zo krijg je advies op maat van jouw project, met heel wat nuttige achtergrondinformatie over jouw bouwgrond. Dat maakt de sondeerverslagen van Advison uiterst informatief. 

Geologische interpretatie van de proefresultaten

Advison interpreteert de proefresultaten zo nauwkeurig mogelijk voor jou. Onze experts beschrijven de gegevens uit de proeven én leggen uit hoe jij de cijfers in de tabellen en grafieken concreet moet begrijpen. Toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze geologen en ingenieurs delen hun expertise graag met jou

Eerste richtinggevend advies over de funderingen

Je krijgt een eerste advies over de funderingen die voor jouw project het beste zijn. Klassieke strookfunderingen, een funderingsplaat of een paalfundering. Advison gaat ook na of een kelder noodzakelijk is. Die info is belangrijk om te vermijden dat je woning scheurt, barst of zelfs wegzakt.

Jouw architect doet de rest

Let op! Het advies van Advison is richtinggevend. Jouw architect of stabiliteitsingenieur ontwerpt en berekent de definitieve funderingen. De architect houdt niet alleen rekening met de resultaten van de proeven, maar ook met omgevingsfactoren, bv. een aanpalende woning.

Vragen over je sondeerverslag? Bel ons gerust op. Wij leggen je alles haarfijn uit. Of laat je architect bellen.