Hoe voorkom ik schade aan ondergrondse leidingen tijdens mijn grondonderzoek?

Liggen er ondergrondse leidingen, zoals gas- of waterleidingen, op de plaats waar het grondonderzoek wordt uitgevoerd? Dan is het uitkijken geblazen. Nauwkeurige leidingplannen van openbare leidingen vragen we gewoon aan bij het Kabel- en Leidinginformatieportaal (KLIP). Zodat wij geen gas- of waterongelukken veroorzaken.

Soms is het niet duidelijk of er onder een terrein leidingen liggen of niet. Daarom vragen wij altijd leidingplannen op. Voor elke sondering! 

KLIP-aanvraag = wettelijk verplicht in Vlaanderen

Voor elke sondering in Vlaanderen moeten verplicht leidingplannen worden opgevraagd. Een KLIP-aanvraag heet dat ook wel. Zo'n KLIP-aanvraag doen we om schade aan openbare ondergrondse kabels en leidingen te voorkomen tijdens het grondonderzoek. Zo sluiten we gevaarlijke situaties uit.

Advison doet de Klip-aanvraag voor jou. Heb je zelf al leidingplannen opgevraagd? Uitstekend! Dan mag je ons die bezorgen.

Bezorg ons nauwkeurige informatie over privé-aansluitingen

Op de leidingsplannen van de KLIP-aanvraag staan enkel openbare leidingen, geen privé-aansluitingen. De aftakkingen naar jouw huis of terrein vinden we dus niet terug op de aangevraagde leidingsplannen.

Maar privéleidingen kunnen uiteraard ook beschadigd raken tijdens de sondeerwerken. Met alle vervelende gevolgen van dien. Het is voor jou dus erg belangrijk om Advison zo nauwkeurig mogelijke info te bezorgen over de plaats van leidingen op jouw bouwgrond.

Twijfel je? Of twijfelen we zelf? Dan treffen we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om schade te voorkomen. We gaan scannen of graven naar leidingen.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust voor meer info. Onze ingenieurs en geologen delen hun expertise graag met jou.